Klaaromtewonen.nl Klaaromtewonen.nl
Dé site voor compleet gerenoveerde woningen

Omschrijving

Welkom op de Banstraat 27A&B, een exclusief en hoogwaardig afgewerkt appartement in hartje Amsterdam Oud-Zuid. Deze moderne architectonische parel uit 2016, met internationale allure, panoramisch uitzicht en maar liefst 500 m² woonoppervlak verdeeld over twee verdiepingen, is ideaal voor een gezin of stel met een metropolitaans leven, die zich willen terugtrekken in hun eigen oase van luxe en ruimte, midden in de stad. Met twee livings, twee dinings, twee werkkamers, zes slaapkamers en vijf badkamers biedt dit appartement alle ruimte die je nodig hebt en de optie om het appartement te splitsen in twee appartementen van ieder 250 m².

Architectuur Uniek aan dit appartement is de bijzondere metropolitaanse architectuur en hoogwaardige afwerking. Het appartement bevindt zich in een intiem en kleinschalig appartementencomplex met een elegant en verfijnd karakter, ontworpen in 2016 door de gerenommeerde architecten van Van Dam en Partners - een verfrissende, minimalistisch en moderne toevoeging aan het geliefde historische stratenlandschap van Amsterdam-Zuid. Het appartement, dat oorspronkelijk uit twee aparte wooneenheden bestond, is nu een ruime woning van 500 m² verdeeld over twee verdiepingen van elk 250 m². Beide verdiepingen zijn ruim opgezet en bieden een panoramisch uitzicht, terwijl de twee ruime inpandige balkons zorgen voor een naadloze overgang naar de buitenomgeving. Dit biedt een bijzondere metropolitaanse sfeer, vergelijkbaar met New Yorkse appartementen aan Central Park, en creëert een unieke synergie van ruimte, design en licht, wat zeldzaam en bijzonder is voor de Amsterdamse woonervaring.

Toegankelijkheid Het appartement bereik je via de elegante, gemeenschappelijke entree. Beide verdiepingen van dit appartement zijn toegankelijk met een lift, wat het geschikt maakt voor bezoekers of bewoners in elke levensfase. De lift is beveiligd en bedienbaar met een tag, waardoor privacy en veiligheid gegarandeerd zijn. Het appartement bevindt zich in een rustig en luxe appartementencomplex, van in totaal slechts zes appartementen.

Eerste woonlaag Bij binnenkomst kom je via de hal in de lounge met grote raampartijen die zich uitstrekken over de volledige breedte van maar liefst 27 meter. Aan de linkerzijde van de eerste verdieping bevinden zich twee salons en een wasruimte, terwijl je aan de rechterzijde kunt ontspannen in de ruime woonkamer. De grote ramen zorgen voor een overvloed aan natuurlijk licht en bieden prachtig uitzicht over de gehele breedte van de verdieping. Dit is een plek waar je, na een lange dag, met een goed boek en een glas wijn kunt genieten, omringd door de tijdloze elegantie die kenmerkend is voor het appartement. Aan de rechterkant van deze verdieping zijn vier slaapkamers en drie badkamers. Omdat het pand zoveel diverse ruimtes bevat, is dit een perfect appartement voor de bewoner die werk, privé en ontspanning wil combineren. Het natuurlijke licht geeft elke kamer een warme en uitnodigende sfeer. De flexibele indeling maakt het mogelijk om de ruimtes aan te passen aan je eigen wensen, of het nu gaat om een gastenverblijf, au-pair, bibliotheek, speelkamer, muziekstudio, fitnessruimte, of functionele opties zoals opberg- en wasruimtes. Indien gewenst is er de mogelijkheid om het originele ontwerp te herstellen naar twee afzonderlijke woonappartementen, waardoor het ook uitermate geschikt is voor dubbele bewoning.

Verbinding tussen verdiepingen Wat deze woning echt bijzonder maakt, is de iconische brede trap, centraal in de woonruimte. Deze verbindt de twee verdiepingen op een unieke en vloeiende manier. Via de iconische trap betreed je de tweede verdieping, waar je direct de lichte, ruime en met zon overgoten living binnenstapt. De twee inpandige loggia's versterken de woonervaring met een gevoel van ruimte en verbinding met het buitenleven en het vrije zicht op de J.J. Viottastraat, een kwaliteit die uniek is voor een Amsterdams appartement.

Tweede woonlaag Aan de linkerzijde van de tweede woonlaag tref je de open Lodder keuken met een kookeiland dat uitkijkt op de dining. De keukens van Lodder staan bekend om hun gebruik van graniet, hout, exclusieve metaallakken en luxueuze kookvoorzieningen zoals de vaatwasser, koelkast, vriezer, twee ovens, een Quooker en PITT-cooking. Uitgerust met hoogwaardige inbouwapparatuur, is deze keuken perfect voor elke culinaire liefhebber en ideaal voor lange, gezellige kookavonden met vrienden en familie. De bijkeuken die grenst aan de keuken is perfect om keukengerei en voorraden op te bergen. De rechterzijde van de tweede woonlaag biedt toegang tot de ouder-slaapvleugel, waar een grote walk-in-garderobe, twee badkamers en twee slaapkamers veel privacy bieden met een sfeervolle, luxe uitstraling. Door het volume en de vele slaapkamers leent het appartment zich er uitstekend voor om één grote master bedroom te creëren als een ware suite. Voor een mogelijke indeling hiervan verwijzen wij naar de alternatieve plattegrond.

Buitenruimtes Het appartement beschikt over twee diepe inpandige loggia’s op het zuidwesten, die in de namiddag zonovergoten zijn en de perfecte plek zijn voor een goed boek of een kop koffie. De beschutte ligging zorgt ervoor dat je hier in elk seizoen comfortabel kunt zitten, beschermd tegen wind en regen, maar met de meeste zonuren van de dag dankzij de zuidwestelijke oriëntatie. Het uitzicht op het groen zorgt voor een rustgevende ambiance en een prachtig uitzicht. De glazen gevel biedt niet alleen een schitterend panorama, maar ook een naadloze overgang tussen binnen en buiten, waardoor je ook binnenshuis van het buitengevoel kunt genieten. Hoogwaardige afwerking De vele ingebouwde boekenkasten in de woon-, werk- en slaapkamers maken dit appartement direct bewoonbaar en perfect om in te richten met dezelfde hoge kwaliteit als de rest van het pand. Elk detail, van de ingebouwde boekenkasten, vloerverwarming, plafondkoeling tot de ingebouwde verlichting, draagt bij aan zowel verfijnde esthetiek als ultiem wooncomfort. Bovendien heeft het appartement energielabel A, wat garant staat voor uitstekende energie-efficiëntie en duurzaamheid. Parkeren en overige voorzieningen Het appartement beschikt over twee ruime bergingen beneden, ideaal voor extra opslagruimte zoals fietsen en andere spullen. Daarnaast zijn er separaat vier brede inpandige parkeerplaatsen beschikbaar voor aankoop - zo ben je altijd verzekerd van een parkeerplaats bij je woning. De parkeerplaatsen zijn te koop voor EURO 200.000,- per stuk. Het gebouw wordt professioneel beheerd, waardoor je volledig ontzorgd wordt van onderhoud en andere woonzaken.

Locatie Dit appartement bevindt zich op een unieke locatie in de stad, perfect voor een luxe leven tussen de Amsterdammers. Met tal van restaurants, cafés en boetieks in de buurt, is er altijd iets te ontdekken en te genieten in deze levendige buurt. Je kunt zowel genieten van intieme barretjes en pleintjes als van een heerlijk concert in Het Concertgebouw, Rijksmuseum en Het Stedelijk Museum in het museumkwartier. Kortom: wereldklasse cultuur ligt aan je voeten. Boodschappen en winkelen doe je op de Cornelis Schuytstraat en de Beethovenstraat, waar alle voorzieningen binnen handbereik zijn, evenals het iconische Vondelpark. Bovendien ben je binnen 15 minuten in de binnenstad. Wil je de auto even thuis laten, dan kun je gebruikmaken van de uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer, waardoor je snel en eenvoudig de rest van de stad kunt bereiken. De nabijheid van scholen, sportscholen en uitvalswegen naar o.a. luchthaven Schiphol maakt dit appartement ideaal voor zowel gezinnen als werkende professionals.

Feiten: - Twee livings, twee dinings, twee werkkamers, zes slaapkamers en vijf badkamers. - Totale woonoppervlakte: 500 m², verdeeld over twee lagen van 250 m² per laag. - Frontbreedte: 27 meter met vrij uitzicht naar de J.J. Viottastraat. - Mogelijkheid om het appartement eenvoudig te splitsen in twee afzonderlijke appartementen. - Gelegen in een kleinschalig en luxe gebouw met slechts zes appartementen. - Open Lodder keuken met luxueuze kookvoorzieningen (vaatwasser, koelkast, vriezer, twee ovens, Quooker, PITT-cooking). - Ruime inloopkast en en-suite badkamer met een luxueus ligbad. - Ingebouwde boekenkasten, vloerverwarming, plafondkoeling, hoogwaardige afwerking en moderne gashaard. - Energielabel A. - Vier extra brede inpandige parkeerplaatsen beschikbaar voor aankoop, separaat te koop voor EURO 200.000,- p/s. - Twee ruime bergingen beneden. - Aparte beveiligde fietsenstalling. - Airconditioning. - De servicekosten bedragen EURO 2246 per maand incl. voorschot stookkosten. This property has been listed by a MVA certified Expat Broker. Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Contact opnemen

Kenmerken

Straat Banstraat 27 -A
Stad Amsterdam
Wijk Oud-Zuid
Ligging Aan rustige weg
Vrij uitzicht
Woningtype Appartement
Bouwjaar 2011-2020
Woonoppervlakte 498m2
Energielabel A+
Kamers 11
Slaapkamers 6
Badkamers 5
Oplevering In overleg
Parkeerplaats ja

Kaart

Contact

Laat hier je gegevens achter en de makelaar van deze woning neemt zo spoedig mogelijk contact met je op.

Gegevens makelaar

Wil je meer informatie over deze woning of wil je graag een bezichtiging inplannen? Klik dan hieronder voor de gegevens van de makelaar.

Makelaar Eefje Voogd Makelaardij
E-mailadres info@eefjevoogd.nl
Telefoonnummer 020 3050560