Klaaromtewonen.nl Klaaromtewonen.nl
Dé site voor compleet gerenoveerde woningen
We zoeken een nieuwe eigenaar voor ons platform klaaromtewonen.nl Meer informatie of direct contact

Interesse in Klaaromtewonen.nl ?

Na jarenlang duizenden mensen te hebben geholpen aan hun nieuwe droomhuis hebben wij besloten te stoppen met KOTW!

Ben jij geïnteresseerd om ons platform over te nemen? Mail je plan en gegevens naar info@kotw.nl. Wij nemen contact met je op.

Omschrijving

Spectaculair loft appartement van 165 m2 gelegen op eigen grond aan de achterzijde van het Rijksmonument op de bel etage aan de statige Herengracht! Dit gelijkvloerse appartement is maar liefst bijna 20 meter diep en ruim 8 met breed en beschikt over een zeer licht interieur door de vele dakramen. Daarnaast biedt het veel privacy doordat het zich geheel buiten het hoofdgebouw bevindt, in de brede binnentuinen van de Herengracht. Het appartement is gelegen op een rustige plek aan de Herengracht, nabij de Herenmarkt en Noordermarkt. Vanuit het appartement hoor je de vogeltjes fluiten en klokken van de bekende Westerkerk hun carillon spelen.

Deze unieke woning maakt deel uit van een karakteristiek herenhuis uit 1623 en heeft het dan ook allemaal!: 4 slaapkamers, een loftachtige uitstraling, super hoge plafonds (3,50 m en op sommige punten bijna 5 meter), een luxe keuken, een frisse badkamer, een speelse indeling, een strakke afwerking, een zeer royale woonkamer, is uitzonderlijk licht door alle (dak-)ramen, heeft heel veel bergruimte (maar liefst 16 inbouwkasten), een fantastisch en zonnig dakterras van 27 m2, een leuk balkon op het westen, een perfecte indeling, een geweldige en heerlijk rustige ligging en er is bovenal mooi gebruik gemaakt van stoere materialen zoals beton, staal, glas en hout.

Indeling: Het statige grachtenpand heeft een dubbele bordestrap, grote voordeur en een prachtige marmeren monumentale hal met hoge en mooie ornamentenplafonds, marmeren sierfontein, wachtkamertje met originele handgemaakte houten banken en statige houten trappen. In de gemeenschappelijke hal bevindt zich de ruime meterkast en de originele monumentale houten trap met prachtig houtsnijwerk welke leidt tot de grote voordeur naar het appartement, aan het einde van de gang achter de voordeur.

Bel-etage; Entree; ruime hal, vestibule, separaat toilet, berging met kastruimte, wasmachine en droger. Toegang vanuit de hal naar de eerste slaapkamer/sportruimte/study. De dubbele openslaande deuren geven toegang tot de riante woonkamer met een open keuken en met een overvloed aan daglicht door het enorme glazen dak en hoge plafonds. De ruimte biedt naast een zee aan ruimte; een gashaard, vloerverwarming, airconditioning en een knusse verhoogde zithoek en meerdere opbergmogelijkheden. De oorspronkelijk geheel open ruimte is door een midden element verdeeld in een doorlopende voor- en achterruimte die te scheiden is door een grote schuifwand waardoor de schitterende doorkijk behouden is gebleven. De moderne witte keuken is voorzien van wit composiet werkblad en beton ciré bar, Amerikaanse koel-vries combinatie, dubbele oven, 6 pits gasfornuis met wolkbrander en vaatwasser.

Middenin het appartement is een grote kastenwand gecreëerd met stijlvolle grepen van berkenstammen welke aan twee kanten te openen is: vanuit het woongedeelte enerzijds, anderzijds aan de badkamer zijde. De royale slaapkamer aan de achterzijde biedt middels openslaande deuren toegang tot het ruime balkon van ca. 9 m2, gelegen op het westen. Het Balkon is voorzien van Hederaplanten-wand met automatische irrigatie en verlichting, wat het s ’avonds een zeer romantisch uitzicht geeft vanuit het appartement. Ook is er vanuit de slaapkamer een inpandige berging te bereiken. Aan de achterzijde is er nog een heerlijk rustige slaapkamer/studeerkamer die ook geweldig dienst kan doen als walk-in closet. De badkamer is voorzien van een inloop douche met regen- en massage functie, daklicht, toilet, een inbouwkastenwand , dubbele wastafel en ventilatiesysteem. Vanuit de woonkamer leidt een brede trap tot de serre-achtige studeer-/slaapkamer met houten vloer en glas-in-loodramen waarmee een doorkijk wordt gerealiseerd naar de voor,- en achterzijde van het appartement. Deze lichte ruimte, met airconditioning en geïntegreerd bureau, biedt een mooi en speels uitzicht op de woonkamer en een heerlijk rustige lees, tv of werkplek . De glas in lood ramen kunnen geopend worden waardoor 'een huisje in het huis ontstaat'. De trap leidt verder tot het zonnige dakterras (ca. 27 m2) en biedt een prachtig uitzicht over de statige grachtentuinen tussen de Heren- en Keizersgracht. Een watertappunt is aanwezig op het dakterras. Naast de hoofdentree is er aan de gracht een gemeenschappelijke fietsenberging.

Omgeving: Op de hoek van de Herengracht met de Brouwersgracht, op steenworp afstand van de Herenmarkt, een heerlijk plein en speeltuin met oude kastanjebomen. In de directe omgeving zijn diverse koffie- en lunchrooms, speciaalzaken als slagers en groenteboer, winkelstraat van de Haarlemmerstraat om de hoek, restaurants, bars etc. Op zaterdag is de bekende Noordermarkt op korte loopafstand en ook de Dam is een korte wandeling verwijderd van de woning. De woning ligt naast de uitstekende openbare basisschool de Burght, de enige basisschool in Amsterdam gelegen aan de grachtengordel. De bereikbaarheid is met het openbaar vervoer uitstekend te noemen, met op 7 minuten loopafstand van Centraal Station van waaruit alle treinen, metro's en trams vertrekken. Tevens snelle en makkelijke uitvalsbasis met de auto via de S100 achter het station. Parkeren voor de deur middels vergunningensysteem. Op verzoek kan een parkeerplek gehuurd worden op ca. 5 minuten afstand. Mogelijkheid tot aanleggen van een boot voor de deur.

Bijzonderheden - Loftachtig appartement met 4 slaapkamers, balkon en dakterras; - Bouwjaar 1623; - Het appartement staat daar vrij in de tuinen van de Herengracht waardoor je geen zij- en bovenburen hebt; - Woonoppervlakte 165 m2 NEN gemeten; - Gelegen op eigen grond; - Gelegen in een rijksmonument; - Zeer veel licht en privacy!; - Grotendeels gelijkvloers; - Voorzien van airconditioning; - Voorzien van dubbel glas, HR++ glas in de daklichten; - Voorzien van een stoere gashaard; - Gemeenschappelijke fietsen berging in het souterrain; - Servicekosten € 197,- per maand; - VvE: 6 leden; - Actieve VvE in eigen beheer; - Parkeren via vergunningstelsel; - Er wordt een niet-zelf bewoningsclausule opgenomen daar de verkopers er de laatste jaren zelf niet gewoond hebben; - Oplevering in overleg, kan eventueel spoedig.

Contact opnemen

Kenmerken

Straat Herengracht 10 -C
Stad Amsterdam
Wijk Langestraat e.o.
Ligging In centrum
Vrij uitzicht
Woningtype Benedenwoning
Bouwjaar 1933
Woonoppervlakte 165m2
Kamers 5
Slaapkamers 4
Badkamers 1
Oplevering In overleg
Balkon ja
Dakterras ja

Kaart

Contact

Laat hier je gegevens achter en de makelaar van deze woning neemt zo spoedig mogelijk contact met je op.

Gegevens makelaar

Wil je meer informatie over deze woning of wil je graag een bezichtiging inplannen? Klik dan hieronder voor de gegevens van de makelaar.

Makelaar B.V. Deltam Makelaardij o.g.
E-mailadres info@deltam.nl
Telefoonnummer 020-6471990