Klaaromtewonen.nl Klaaromtewonen.nl
Dé site voor compleet gerenoveerde woningen

Omschrijving

Statig en recent gemoderniseerd driedubbel benedenhuis met maar liefst 5 slaapkamers, 2 badkamers en een diepe zonnige achtertuin met achterom. Dit instapklare benedenhuis maakt onderdeel uit van een klassiek pand uit 1911 en straalt elegantie en karakter uit. Met meerdere woonlagen biedt het een zee van ruimte, ideaal voor gezinnen of voor wie op zoek is naar extra wooncomfort. Ondanks de grondige renovaties zijn de authentieke details, zoals ornamenten plafonds, klassieke paneeldeuren en originele glas-in-loodramen zorgvuldig bewaard gebleven. Deze details geven het huis een unieke charme en karakter, terwijl de moderne voorzieningen zorgen voor optimaal wooncomfort. Dit alles gecombineerd met een energielabel B maakt dit een ideaal huis!

Kortom, Mathenesserlaan 429A biedt een unieke kans om te wonen in een stijlvol, ruim en comfortabel huis met een rijke historie en een prachtige tuin, midden in Rotterdam

Het straatbeeld van de Mathenesserlaan wordt bepaald door voorname herenhuizen en vormt een van de belangrijkste stedenbouwkundige structuren van de westelijke uitbreiding van Rotterdam rond 1900. Dankzij de centrale ligging is dit een binnenstedelijke toplocatie waar het bruisende stadsleven en de natuur volledig in harmonie zijn: stads wonen en ontspannen in één. Alle stedelijke gemakken en vrijetijdsbestedingen zijn binnen handbereik. De Nieuwe Binnenweg, met een enorme keuze aan gezellige eet- en drinkgelegenheden, hippe boetiekjes en delicatessenwinkels liggen op loopafstand. Ook de grote supermarkten voor de dagelijkse benodigdheden zijn hier te vinden. Musea liggen als het ware ‘om de hoek’, net als het Erasmus MC. Bovendien is de ligging ten opzichte van diverse scholen (basis- en voortgezet onderwijs en kinderopvang), openbaar vervoer (tram, Centraal Station) en uitvalswegen naar onder andere Den Haag, Delft, Amsterdam, Utrecht en Breda zijn goed bereikbaar.

Indeling

Begane grond Entree via markante voordeur met glas-in-lood bovenraam, tochtportaal afgesloten door glazen deur met stalen frame, gang met ornamenten plafond, luxe toilet met marmeren fonteintje. Riante woonkamer verdeeld in een voor- en achterkamer gescheiden door vaste kasten. De woonkamer is voorzien van een hoogwaardige eikenhouten visgraat parketvloer met bies. De woonkamer heeft een mooie hoogte van meer dan 3m, dit gecombineerd met de grote ramen geeft een enorm ruimtelijk gevoel. Door de ligging aan de ventweg is er vanuit de woonkamer uitzicht op het groen van de bomen. De open keuken is gesitueerd aan de achterzijde, beschikt over veel kastruimte en een spoeleiland bargedeelte. Verder tref je er alle inbouwapparatuur aan die je maar wenst zoals een grote koelkast, aparte vriezer, combi stoom/oven, combi magnetron/over, inductieplaat met geïntegreerde afzuiging en een wijnklimaatkast. Het aanrechtblad is van Corian. De achterkamer biedt verder genoeg ruimte voor een grote eethoek. Via openslaande deuren is er toegang tot het terras en de lager gelegen tuin. De tuin heeft een noordoostelijke ligging maar door de diepte (ca.15 m) zijn er genoeg zonmomenten gedurende de dag. Uniek is de achterom die deze tuin biedt. Trapopgang naar ruime opkamer die goed te gebruiken is als slaapkamer of werkkamer. Vanaf deze kamer heb je een mooi uitzicht op de tuin.

Eerste verdieping Overloop, slaapkamer 1 aan achterzijde met originele zwart marmeren schouw en openslaande deuren naar het inpandige balkon. Vaste kast en toegang naar grote inloopkast met ingebouwde kastenwand. Het plafond heeft prachtige ornamenten. Toegang naar badkamer via de slaapkamer en de overloop. De luxe badkamer is voorzien van een dubbele inloopdouche, dubbele wastafel met marmeren meubel, ligbad en vloerverwarming. De verlichting in de badkamer is bijzonder door de lichtstraat die is gecreëerd. Separaat toilet met fonteintje. Slaapkamer 2 is aan de voorzijde, beschikt over 2 vaste kasten, een originele marmeren schouw en biedt een vrij uitzicht over de laan. Kleinere slaapkamer 3 aan voorzijde met originele glas-in-lood ramen.

Souterrain Gang, 2e badkamer voorzien van inloopdouche, wastafel met meubel en vloerverwarming. De badkamer beschikt verder over een groot raam en hier is ook de opstelplaats voor de wasmachine en droger. Via de gang is er toegang naar een grote berging en een multifunctionele ruime kamer. Ideaal geschikt als logeerkamer, ruimte voor au-pair, speel/TV-kamer of werkkamer.

Tuin De tuin biedt veel rust en privacy midden in de stad en is perfect voor lange avonden dineren met vrienden, tuinieren of simpelweg ontspannen. De tuin is bovendien bereikbaar via een achterom, wat het stallen van fietsen of andere zaken zeer praktisch maakt.

Bijzonderheden - Energielabel B, een unicum voor een herenhuis uit 1911 - Bouwjaar 1911 - Vloeroppervlakte 206 m² (inclusief deel souterrain) - Gebruiksoppervlakte wonen 170 m² - Overig inpandige ruimte 36 m² - Eigen grond - In 2018 zijn de keuken en vloeren vernieuwd - In 2022/23 is de woning grondig verbouwd waarbij luxe, hoogwaardige materialen zijn gebruikt - Hele woning is voorzien van een hoogwaardige eikenhouten visgraat parketvloer - Verwarming en warm water middels HR cv-ketel (Nefit CW 6, bouwjaar 2022) - Meterkast is vernieuwd, bedrading begane grond en souterrain geheel vervangen - Achtergevel is gereinigd en geïmpregneerd - Kelder is vochtvrij, er is een droogverklaring aanwezig - Zonnige diepe achtertuin met achterom - De Vereniging van Eigenaren werkt op ad hoc basis, maandelijkse bijdrage € 75.- - In de koopakte zal een ouderdomsclausule worden opgenomen vanwege het bouwjaar

NB: Conform BBMI kwalificeert een deel van het souterrain niet als gebruiksoppervlakte wonen vanwege de hoogte onder de balken. Het souterrain is voor de huidige eigenaar echter zeer bruikbare ruimte. Het is verwarmd, met daglicht toetreding en ventilatie. Om die reden hebben wij 36m² van het oppervlak van het souterrain in de oppervlakte wonen meegerekend bij de aanmelding. Voor de metrages conform de (BBMI) meetinstructie verwijzen wij graag naar het meetcertificaat. Wij zijn de makelaar van de verkoper. Wij adviseren u uw eigen makelaar mee te nemen voor uw belangenbehartiging bij de aankoop van uw toekomstig huis! Aan deze aanbieding kunnen geen rechten worden ontleend.

Contact opnemen

Kenmerken

Straat Mathenesserlaan 429 -A
Stad Rotterdam
Wijk Nieuwe Westen
Ligging In centrum
Woningtype Appartement
Bouwjaar 1911
Woonoppervlakte 206m2
Energielabel B
Kamers 7
Slaapkamers 5
Badkamers 2
Tuin Ja, achtertuin
Oplevering In overleg

Kaart

Contact

Laat hier je gegevens achter en de makelaar van deze woning neemt zo spoedig mogelijk contact met je op.

Gegevens makelaar

Wil je meer informatie over deze woning of wil je graag een bezichtiging inplannen? Klik dan hieronder voor de gegevens van de makelaar.

Makelaar Baljon Makelaars
E-mailadres info@baljonmakelaars.nl
Telefoonnummer 010-4223000